Gotlands Russ vi har haft

Guldhagens Bianca

Bianca faldt jeg for allerførste gang, jeg så et billede af hende som føl på Stutteri Guldhagens hjemmeside. Da hun som 1 års plag blev sat til salg, var vi ikke længe om at beslutte os for at købe hende. Bianca flyttede til Danmark - og vi har haft rigtig mange dejlige stunder med den livlige og smukke hoppe. I 2010 fik vi hende kåret med sølv - og med superflotte karakterer for bevægelsen.
Der var derfor ingen tvivl om, at Bianca´s fremtidige løbebane burde være med ridning, kørsel eller trav - og vi havde derfor (efter lidt betænkningstid) heller ikke svært ved at sælge hende til en hesteglad familie fra Østjylland, som hørte om hun var til salg - og som gerne ville have hende til "brugshest".
Senere er Bianca solgt til en lille rideklub ganske tæt på os, hvor hun nu går som elevhest - vi kan derfor følge hende lidt på sidelinien fremover.

Eksteriørkåring 20.8.2010 - Uldum:
Resultat:   G 7777 66 89 7  (3/3)
Mål          121

Beskrivelse:  
Hoppe af ret god type. Passende dybde og bredde. Ret godt hoved. Kort nakke. Velansat hals. Lidt kort skulder. Ret god manke. Lidt muskelfattig overlinie. Kun middellangt, men ret velformet kryds. Lemmerne passende føre. Udtået. Bevægelsen god og taktfast men snæver i skridt. Særdeles god og fremgribende i trav.
Sølvmedalje


Bianca er født d. 2. juni 2006 på Stutteri Guldhagen, Skellefteå

Tarpans Gumma

Gumma er en dejlig lys-brun gotlands russ hoppe, som vi ejede fra 2003 - 2010. Gumma fik 4 dejlige føl hos os, hvoraf vi stadig har del i Anja & Mattis, som nu bor og trænes på Russ-Park.
Gumma er en aktiv hoppe, som har brug for at blive brugt. Vi valgte derfor i sommeren 2010 at sælge hende. Hun bor nu i Nordjylland og bliver brugt til ridning - måske bliver der også tid til et enkelt føl igen...

Gumma´s afkom:

 

Dato

Navn

Farve

Efter

Diverse

2001

Hellestruuplunds Athina

Brun

Stillig-T GRH 13

 -

2003

Camillo-C

Brun

Stillig-T GRH 13

 -

2004

Kongsgaards Bailey

Lysbrun

Stillig-T GRH 13

Solgt 

2005

Kongsgaards Nicki

Palomino

 

Dugg GRH 9

Solgt

2007

Kongsgaards Anja

Lysbrun

Django GRH 20

Udlånt

2008

Kongsgaards Mattis

Lysbrun

Django GRH 20

Foræret til Russ-park 

Kongsgaards Mattis

Mattis blev født d. 11. maj 2008. 3 måneder gammel flyttede Mattis til Russ-Park ved Hinnerup, da vi forærede Bjarne den lille fyr. I starten havde Mattis sin mor med, men i april 2009 flyttede mor Gumma hjem igen og istedet fik Mattis fornøjelsen af storesøster Anja.
Mattis lever nu et godt hesteliv på Russ-Park sammen med en lille flok andre ponyer.

Foto: Mattis 2 måneder gammel

Kongsgaards Danon

Danon er en rød gotlandsrusshoppe, efter Dalton GRH 17 og Dorina GR 46.

Danon er født d. 27. juli 2003.

Danon blev i maj 2008 solgt til en ung pige, som planlægger at bruge hende til avl.

Kongsgaards Bailey

Bailey er en lysbrun vallak, efter Stillig-T GRH 13 og Tarpans Gumma GR 49.

Bailey er født d. 15. maj 2004.

Bailey blev kastreret i efteråret 2006 og solgt i juli 2007 til en ung pige, som havde planer om at tilride og tilkøre ham. Hun har senere solgt ham videre og vi ved desværre ikke, hvor Bailey nu er.